Ontruimingsplattegronden zijn vluchtroutes die op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw worden geplaatst om het personeel en bezoekers te informeren hoe men het gebouw in geval van een noodsituatie moet verlaten.

Dankzij de ontruimingsplattegronden weet men waar men zich bevindt, welke vluchtwegen en nooduitgangen er zijn, de plaats van blus- en reddingsmiddelen en de verzamelplaats buiten het gebouw. In het kader van de brandveiligheid dienen deze vluchtroutes in het gebouw aanwezig te zijn.

  • Heeft u een noodplan?
  • Is deze conform de laatste eisen?
  • Is hij compleet?
  • Kloppen de vluchtroutes nog?

Een vlucht- of noodplan is pas goed uit te voeren als de BHV-ers zijn opgeleid en er ontruimingsoefeningen worden gedaan met het gehele bedrijf. Dit is noodzakelijk om te weten of het vlucht- en/of noodplan werkt en zodat het personeel getraind wordt in de juiste uitvoering van het plan.

Wij adviseren en ondersteunen u bij het ontwikkelen van uw vlucht- of noodplan. Ook zorgen wij voor de juiste plattegronden op zichtbare locaties in uw pand, met daarop de ideale vluchtroutes. Een ondersteunende rol in de ontruimingsoefeningen, alsmede een evaluatie erna, is ook een product die wij aanbieden.